AJÁNLÓ
 
06:00
2014. 12. 18.
Sokan keresik a legeket az utazásban és a gyalogtúrázásban is. Ha elkészül a Great Himalaya...
A bejegyzés folyatódik
 
06:00
2014. 12. 18.
A legőrültebb dolog, amit a Baraka történetében valaha tettünk, az az a teherautós...
A bejegyzés folyatódik
 
06:00
2014. 12. 18.
Sokszor csak az inspiráció, egy bátorító lökés hiányzik ahhoz, hogy útnak induljunk, és...
A bejegyzés folyatódik
 
06:00
2014. 12. 18.
Akárhogy is vesszük, nekünk a hőskor Albánia volt, azon belül is az Észak-Albán-Alpok....
A bejegyzés folyatódik
 
06:00
2014. 12. 18.
A hétvégén startolt el a Baraka hollandiai kerékpártúrája, ami a helyi virágkertészetek...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Barakablog Járj végére a világnak!

Blog utazásról, túrázásról,
bringázásról, evezésről,
jó helyekről és persze a Barakáról.

dec 18

Fuss, tekerj, ússz!

Futni jó! Be kell vallanom, e magvas gondolat általában nem akkor jut eszembe, amikor – max hetente kétszer – a Rómain rovom a köröket, és kábé 1,5 kilométer után két alternatíva jön szembe velem: a szívroham vagy a tüdőembólia. A dicső halál előtti utolsó pillanatban szolid gyaloglásba menekülök (szégyen a gyaloglás, de hasznos alapon). 

Egy szó, mint száz, a Baraka maroknyi túravezetője által 2014 tavaszán életre keltett Footour Sportegyesületnek nem én vagyok a kizárólagos célcsoportja. Szegények jól is járnának… Bár teljesen egyetértek alapcéljukkal, miszerint a „mozgás szellemi és fizikai értelemben is a teljes értékű emberi élet alappillére.” Tatán, az ország egyik leghangulatosabb városában (gondoljunk csak a tóra és a környező parkokra) alapvetően három dologra koncentrálnak: az utánpótlásképzésre, az amatőr és profi versenyeztetésre és sportesemények, rendezvények lebonyolítására.
 

Unos, untalan halljuk, de attól még nagyon igaz: a mai Facebook nemzedéket egyre nehezebb elcsalogatni a notebook és iPhone mellől. Ezért a gyerekek mozgatása, versenyeztetése már önmagában dicséretes cselekedet. Hát még, ha ez a természet lágy ölén történik!  

A tavaly nyári Tatai-tó körbebringázáson jobban teljesítettem, mint a bevezetőben említett futásokon, de nemcsak ezért támogatom erősen a Footour kerékpáros vonalát. Ami nem esik messze Norbiéktól, ha valaki járt már Barakás bringa-, vagy kajaktúrán, tudja miről beszélek. Aki nem, az jöjjön el, nem fogja megbánni! A Tatai-tó városa pedig adja magát, hogy a futást és a biciklit kiegészítsék az úszással, így jutva el egészen a triatlonig.
 

Vajon mi minősít egy sportszakosztályt, tenném fel az álnaív kérdést, ha nem tudnám, hogy az eredményei. Amiből a fiúk már az első évben alaposan bezsákoltak: április elején Texasban egy Ironman 70.3 versenyen két Footouros versenyző vett nagy levegőt és vágott neki az 1.9 kilométer úszásból, 90 kilométer bringázásból és 21 kilométer futásból (leírni is sok…) álló távnak. Takács Balázs korosztályában a 11. Róth Balázs pedig a 9. helyen végzett!!! Mindkét Balázs 4 és fél óra körüli idővel (egymástól kevesebb, mint egy perc különbséggel!) ért célba. 

Róth Balázs egy csehországi versenyen ezt megfejelte egy férfi első helyezéssel! 

És a lányok is jól nyomják: a 70.3 Magyar Bajnokságon elhozták a női 3. helyet, a kaposvári 70.3 Ironman-en pedig a női 1. és a 3. helyet.   

A Győr-Budapest Szupermaratonon a Footour Team Tata csapata az abszolút 6. helyre futott be. 

Sikeresen teljesítették első verseny-szervezésüket is: Tatán szeptember végén egy szuper hangulatos 7,5 kilométeres (egy tó-kör) és 15 kilométeres (két tó-kör) futónapot rendeztek, rengeteg résztvevővel. A hangzatos City Cross Run címet viselő verseny az egész várost lázba hozta. 

Személyes kedvencem a Coffeerun, amely sorozat október 17-én kezdődött. Azóta minden pénteken reggel 6-kor (uhhh…) terepfutást rendeznek Budán, a Hármashatár-hegyen és környékén. Az első, sötétben rajtoló élmény során 6 lelkes amatőr verte ki az álmot a szeméből, akiknek száma november 14-én már 18 főre nőtt. Egyszer én is megpróbálom… Mégiscsak komolyabb cucc, mint a Rómain szaladgálni!